Thursday, February 17, 2011

Fashion Legend.

Moda este un lucru demult prafuit undeva pe rafturi si ulterior din nou adus in vizorul multimii de catre designeri.De fapt moda e ceea in ce tu te simti mai ok si te evidentiaza in lumea asta pestrita.Sunt lucruri ce si-au lasat amprenta asupra noastra,ce mereu au sa ramina legenda si un must have in orice garderoba iar in perceptia mea aceste lucruri sunt urmatoarele:
1.Ray-Ban Wayfarer -Fabricati inca din 1952, la vremea lor, ochelarii Ray-Ban Wayfarer erau ceva nou in comparatie cu modelele metalice de pana atunci. Conceputi mai intai (de Raymond Stegeman) ca niste ochelari pentru piloti, Ray-Ban Wayfarer a avut succes si la oamenii de rand, care s-au grabit sa-i cumpere.Modelul si-a castigat popularitate odata cu filmul Breakfast at Tiffany’s (1961), cand Audrey Hepburn i-a purtat in film, dar si datorita lui Marilyn Monroe, care i-a transformat intr-un obiect cult.Sunt numiti una dintre cele mai rezistente fashion-iconuri din secolul 20 si de cateva sezoane beneficiaza de o popularitate imensa. 


2.Perlele- sunt cele mai vechi bijuterii pe care le-au descoperit oamenii si singurele produse de un… animal viu. Grecii le purtau la nunta pentru ca sansele sa ramana impreuna sa creasca, cavalerii isi “pecetluiau” drumul catre inima domnitelor cu ajutorul acestor bijuterii, iar Regina Elizabeth II, Jaquelin Kennedy Onasis si Elizabeth Taylor au ales tot perlele ca bijuterii simbolice pentru nunta lor.Jackie O a starnit o adevarata isterie in America cu faimosul model cu trei randuri. Devenise o piesa ce simboliza eleganta si rafinamentul pe care orice femei si-l dorea! 


3.Rochiile cu imprime-uri florale-Rochiile inflorate se potrivesc oricarei siluete si sunt foarte comode si racoroase. Le poti purta oriunde si oricind,emana un rafinament simplist si adauga o nota vaga de Firesc. 




4.Chanel 2.55

Istoria incepe cand Chanel 2.55 a fost introdusa de Coco Chanel in luna Februarie a anului 1955 (02.55) si a devenit de atunci un model clasic si emblematic al acestei case de moda. Iar ideea de la care a pornit modelul acestei genti a fost simplu: Coco vroia o poseta care sa-i lase mainile libere.Se mai spune si ca buzunarul interior al gentii (cu fermoar) a fost comandat tot de Coco Chanel, pentru ca in acea perioada avea o aventura si acolo isi ascundea scrisorile de dragoste.

Dupa ce a creat-o, a inceput isteria: toata lumea vroia o astfel de geanta, iar Coco a trebuit sa refuze foarte multe cereri pentru ca timpul nu ii ajungea sa le onoreze pe toate.Fashionistele cauta peste tot acest model, mai ales pe cel vechi/vintage inventat acum 53 de ani!   


5.Hermes Birkin-Birkin-ul se produce in foarte multe culori si materiale in functie de preferintele fiecarei cumparatoare: verde, portocaliu, mov, negru din piele normala sau de crocodil, cu lacat din aur sau cu diamante. Exista 8000 de modele. 

De ce a devenit Birkin-ul o geanta asa de cautata si de ce s-a ajuns la o lista de asteptare atat de mare? Robert Chavez, presedintele Hermes din Statele Unite a declarat ca fiecare geanta e lucrata manual si dureaza 18 ore sa fie confectionata in unul dintre cele 3 mici ateliere din Franta. 
Adevarata nebunie a inceput abia dupa aparatia gentii in serialul Sex in the City, telefoanele au inceput sa sune, magazinele erau din ce in ce mai pline de potentiale cliente iar lista de asteptare se facea din ce in ce mai mare. In episodul cu pricina Samantha (Kim Catrall) incearca sa obtina un Birkin, profitand de prietenia cu Lucy Liu. 

Geanta a fost inclusa si pe o lista cu 50 de lucruri ce trebuie cumparate inainte sa mori.
 Cam astea sunt unele din lucrurile ce mereu au sa ramina in savoarea timpului si niciodata  trend-urile nu au sa le stearga din paloarea unicitatii.

No comments:

Post a Comment